TV program baserade på tatueringar

Det finns många program på TV om just tatueringar. För den som är intresserad kan det här inlägget ge tips på några av de mest uppmärksammade och uppskattade programmen som kretsar kring tatueringar. Kanske finns det någon som finner lite inspiration från de här programmen, eller helt enkelt tycker att de är underhållande att titta på om man är intresserad av tatueringar.

Miami Ink (2005-2008)

I South Beach Miami finns det en tatueringstudio som blev väldigt populär tack vare att MTV valde att göra en reality show om just den studion. De som jobbade där hade perfekta karaktärer för att göra TV och det här programmet blev en hit direkt. Trots att det bara gjordes säsonger mellan 2005 och 2008 så var det här det programmet som verkligen satte standarden för de kommande uppföljarna. Längre ner kommer du kunna läsa om andra program som gjordes med samma upplägg som Miami Ink hade, men om sanningen ska fram så var det få som verkligen kunde mäta sig med det här programmet. Dock finns det uppföljare som faktiskt sänder på MTV än idag. Huvudfiguren i det här programmet var Ami James och man skulle kunna säga att det var det här som verkligen gjorde honom känd internationellt.

 

Ink Master (2012-present)

Ett program med tatueringar i fokus som varit igång sedan 2012 är Ink Master. Det är ett program som utspelar sig i USA där tatuerare tävlar om 100 000 amerikanska dollar och titeln som Ink Master. Det här är en reality show och det är väldigt spännande när deltagarna ska bedömas av domarna Chris Núñez och Oliver Peck. Det finns två så kallade spin offs på den här showen och de heter Ink Master: Redemption och Ink Master: Angels.

Black Ink Crew (2013-present)

Black Ink Crew påminner om MTV:s Miami Ink då man får följa med tatuerare i deras vardagliga jobb. Här är det dock en afroamerikansk ägare och därför blir det en annan twist i programmet. Istället för att sändas på MTV så är det här en annan musikkanals program, nämligen VH1. Programmet utspelar sig mitt i Harlem, en stadsdel i New York där bland annat Hip Hop sägs ha haft sin födelse.

NY Ink (2011-2013)

På kanalen TLC i USA sänds det en annan show som också är reality och handlar om en studio i New York och heter NY Ink. Något som faktiskt är lite spännande och kul med det här programmet är att det faktiskt är ingen mindre än Ami James som var huvudfiguren i Miami Ink, som även är det här. Efter att programmet Miami Ink sändes bestämde sig Ami James för att flytta till det New York och sätta upp en studio där. Det är helt enkelt en spin off på hans företag och liv skulle man kunna säga. Förutom Ami James så finns det andra karaktärer i studion som man får följa med i deras vardag och yrkesliv. New York är staden som aldrig sover och kunderna strömmar in hela tiden, redo att gadda sig för resten av livet.