Tatuera sig utomlands

Det är populärt att tatuera sig under resor utomlands idag. Fördelarna är många och en av dem är såklart priset. Det finns fler fördelar, men det finns även en del nackdelar som bör tänkas igenom innan beslutet om att göra en tatuering utomlands tas.

Fördelar med att tatuera sig utomlands

En av de första sakerna den som vill tatuera sig utomlands kommer att märka är att utbudet är betydligt större än hemma i Sverige. Det finns tillgång till en större mängd tatuerare trots det beror naturligtvis på var man åker för att göra en tatuering. Med fler tatuerare kommer även tillgång på olika specialister och för den som letar en väldigt specifik stil på tatueringen går det lättare att hitta den om vyerna vidgas.

Kanske har du som många andra hittat tatueraren som du brinner extra för. Många som har ett stort intresse följer tatuerare runt om i världen och att hitta sin speciella favorit är ofta lätt. Drömmen är givetvis att den speciella tatueraren ska tatuera ett visst motiv. En tatuering som gjorts utomlands kommer att kännas lite extra speciell.

 

Nackdelar med att tatuera sig utomlands

Det finns vissa risker med att tatuera sig utomlands och en av dem är smittorisken. I Sverige har vi hårda regler vad gäller hygien och i andra länder kan det se hela annorlunda ut. Hygienen kan vara mycket lägre och att vara noggrann vid valet av studio är extra viktigt.

Det är inte bara smittorisken som är högre, även hälsorisken är det. En tatuering är en form av ingrepp på huden och risken att drabbas av både infektion och inflammation finns alltid. Genom nålar och blod finns också en risk för att drabbas av någon sjukdom.

Läkningsprocessen kan bli svårare utomlands eftersom det finns många frestelser som inte är bra för den nygjorda tatueringen. Simma, surfa och sola är några exempel på aktiviteter som behöver väljas bort och innan tatueringen görs kan det vara bra att tänka igenom vad det är man vill med semestern.

Att tänka på innan utlandstatueringen görs

För att göra det enklare att välja rätt ska jag dela med mig av några tips här. En studios rykte kan alltid vara bra att höra efter innan tatueringen görs. Hemma i Sverige kan det vara lätt att ta reda på vilken nivå en studio ligger på medan den kan vara svårare i ett annat land. Ta reda på en del fakta och hör dig för innan.

Besök studion innan för att se att både hygien och renlighet håller den standard du vill ha. Enkla saker som att se om de använder handskar och skydd eller har håret uppsatt är enkelt att se med blotta ögat. Om studion ser ut och känns ren är också viktigt för att det ska kännas bra. En sak som kan vara lätt att glömma är att se om tatuerarna har smycken på sig.

Kolla igenom deras portfolio och eventuellt om de har en Instagram. Tänk på att det idag är vanligt att företag och personer tar andras bilder. Var kritisk och noggrann i din granskning.