Populära teman för tatueringar

Går du i tankarna om att tatuera dig, men ännu inte vet vad det är för motiv som du vill ha? För många är tatueringar mycket betydelsefulla och symboliserar något mycket speciellt i personens liv. En tatuering är en permanent smyckning av kroppen som du endast kan ta bort med hjälp av dyra (och smärtsamma) laserbehandlingar om du skulle ångra dig, och därför är det viktigt att man funderar en extra gång innan man sätter sig i stolen.

Det vanligaste är att man vill ha en tatuering som är unik och som sticker ut ur mängden. Precis som när det kommer till klädmode eller inredningstrender så finns det även motiv i tatueringsvärlden som ständigt återkommer på folks kroppar. Vill du vara säker på att din tatuering är unik i sitt slag ska du alltså hålla dig borta från de mest populära teman för tatueringar och här listar vi exakt vilka dessa är.

Tatueringstrender 2018-2019

  • Minimalistiska tatueringar på fingrar och händer blir allt mer populärt. Det många inte vet är att tatueringar på händer och fingrar snabbt bleknar och smälter ihop. Vi använder oss av händerna hela tiden och varje dag, vilket gör att tatueringen kommer att slitas ut mycket snabbt.
  • Även om mindre typer av tatueringar blivit populära så är de stora tatueringarna fortfarande riktigt heta. Människor tatuerar stora motiv på hela armar, på ryggen (så kallad ryggtavla) och för kvinnor har det blivit mycket populärt med att tatuera större delen av ena låret.
  • Texter är fortfarande mycket uppskattat och något som många väljer att tatuera på sin kropp. Det kan vara en text som man tycker väldigt mycket om, t.ex. en sångtext, en bibelvers eller kanske ett citat som man känner att man står för. Texternas placeringar är som populärast på handleden, bakom örat eller t.ex. på baksidan av axeln.
  • Både män och kvinnor är upp över öronen förtjusta i tatueringstrenden som går ut på att, med hjälp av t.ex. vingar, få en tatuering att sträcka sig över axlarna och ryggen. På kvinnor är det även vanligt att man väljer en utsträckande tatuering. Det kan t.ex. vara i form av en ängel med sina vingar utsträckta, en duva, uggla eller något annat bevingat.

En trend är bara en trend

Det är viktigt att komma ihåg att en trend endast är tillfällig och kommer att passera som vilken annan trend som helst. Det som är skillnaden här är att denna trend kommer att sitta kvar på din kropp, oavsett hur modet förändras. Om du vill tatuera dig är det viktigt att du väljer en tatuering som du vet att du kommer att känna dig bekväm med, även när minimalistiska tatueringar har gått ur stil. Ett exempel på en sådan tatueringstrend är t.ex. tribalen. Under en period exploderade denna typ av tatuering över hela världen och alla vill ha en och en annan tribal på kroppen. Det tog dock inte lång tid förrän trenden dog ut och nu går var och varannan 30 plusare med en tribal på armen, ryggen, halsen eller i svanken.