Gillar du konst lika mycket som oss? Då har du hittat rätt – även om du spontant inte dyrkar tatueringar, vilket vårt egna konstintresse riktar sig mot! På den här bloggen kommer vi nämligen till 100 % att fokusera innehållet mot konst, men med den öppna konstscenen som startblock. Tatueringar är enligt oss en konstgenre och som en del av konstscenen kommer vi därmed att skriva, reflektera och diskutera tatueringar som kroppssmycknad, stil och trend. Men även som den form av konst det faktiskt är.

Inspiration till tusen

Vi som skriver bloggen är ett gäng med stor passion för tatueringar. Några skribenter har inte mer än ett par motiv tatuerade på några få kroppsdelar, medan andra av oss har få kroppsdelar otatuerade. Bloggen är en slags ventilationskanal där vi tillsammans får ge uttryck för vårt intresse för konst och tatuerandet i teorin och i praktiken.

Ett av syftena med den här bloggen är att inspirera dig med diverse artiklar, bilder och inlägg från tatueringsvärlden. Vi ger dig självklart spännande och intressant läsning från de stora tatueringsfestivalerna/mässorna runt om i världen. Är du nyfiken på att läsa mer om någon känd tatuerare är tanken att mellan varven skriva mer djupgående om både svenska- och internationella kända namn. Oavsett om du hör till den kategori tatueringsfantaster som gillar små, nätta motiv eller den grupp som föredrar heltäckta kroppsdekorationer kommer vi ge dig en stor portion inspiration att gnaga på!

Tatueringar i historien och i framtiden

Det gömmer sig otroligt mycket läsvärt i tatueringshistorien, vilket vi i hög grad kommer att reflektera över här på bloggen. Vi delar med oss av olika områden så som teknik, stilar och utrustning. Sättet att förmedla känslor, budskap och så vidare genom kroppssmyckning har förekommit i tider och vi tycker det är spännande att se på tatueringshistorien utifrån olika perspektiv. Vad är skillnaden mellan ritualer och trender när det kommer till tatueringar? Hur bemöttes tatuerade personer förr? Funderingarna är många och det är precis vad som ger läsnytta till den här bloggen!

Även framtiden är spännande att reflektera över när det kommer till tatueringar. Vilka kommer trenderna bli inom tatueringsvärlden och kommer det överhuvudtaget vara trendigt att tatuera sig? Det är intressant att tänka på de olika framtidsaspekterna utifrån det stora antalet tatuerade människor som lever idag. Om några decennier kommer var och varannan människa på äldreboenden vara tatuerade, vilket känns riktigt lustigt!

Konstens skilda scener

Vi har så klart en förhoppning om att den här bloggen också ska generera ett större intresse för tatuering som konstform. Idag accepteras en rad olika kreativa scener som konstgenres, men tatueringsvärlden har än idag inte riktigt tagit sig in i samma liga. Det ligger förutfattade meningar och pyser, menar vi, vilket gör att tatuerare aldrig får samma chans att på allvar stå upp för tatuerandet som konstgenre. Vi hoppas att den här bloggen kan vara av intresse även för den kategori konstälskare som spontant inte känner sig hemma i “tatueringsvärlden”. Det blir som en slags morot för oss när vi skriver – tanken att vårt innehåll på allvar kan göra skillnad i konstvärlden!